Financial lease

Kan of wil je liever niet direct de aanschaf van een personenauto of bedrijfswagen betalen, dan is Financial Lease een goede optie. Je bent dan direct eigenaar van het voertuig, waarbij de leasemaatschappij fungeert als kredietverstrekker, die het voertuig als onderpand heeft.


In de praktijk

Je selecteert een bedrijfswagen of personenauto via Fair Autolease. Zaken als looptijd, aanbetaling en slottermijn komen aan de orde en stellen we samen op. Die factoren bepalen in grote lijnen de hoogte van de maandtermijn, die je iedere maand gedurende de looptijd van het leasecontract dient te voldoen. Als wij het samen eens zijn over alle voorwaarden, wordt er een leasecontract opgesteld. Zodra de overeenkomst is getekend, wordt het voertuig op jouw naam gezet en kan je er zorgeloze kilometers mee maken.

 

Economisch eigenaar

Omdat je direct economisch eigenaar van het voertuig bent, ben je ook verantwoordelijk voor zaken als houderschapsbelasting, onderhoud en verzekering. Dat onderhoud kan je, uiteraard wel gebonden door de bijbehorende bepalingen in de leaseovereenkomst, geheel naar eigen inzicht uit laten voeren. Ook mag je het voertuig voorzien van belettering of een bedrijfswageninrichting. Bovendien kan je, als je ondernemer bent, gebruikmaken van dezelfde zakelijke aftrekposten als bij de normale aanschaf van een auto. Een prettige gedachte.

 

Meer zakelijke voordelen

In tegenstelling tot operational of private lease ben je met Financial Lease niet gebonden aan een maximaal aantal kilometers per jaar. Je kan zelfs je oude auto inruilen en een aanbetaling en/of slottermijn afspreken. Daarnaast kan je alle kosten voor onderhoud en gebruik, maar ook de rente (deel van het maandelijkse leasebedrag) als kostenpost opvoeren, zodat deze aftrekbaar is. Verder is de betaalde BTW terug te vorderen en komt het aanmerking voor investeringsaftrek.

 

Financial Lease berekenen

De hoogte van het maandelijkse leasebedrag is afhankelijk van een groot aantal factoren. Denk aan de hoogte van het te financieren bedrag, de actuele rente en de looptijd van de leaseovereenkomst. De hoogte van het te financieren bedrag wordt bepaald door de aanschafprijs min de eventuele inruil, aanbetaling en slottermijn. Als je ondernemer bent, dan is de looptijd ook te koppelen aan de te verwachten afschrijvingstermijn. Ook jouw kredietwaardigheid is een factor voor ons om rekening mee te houden. Omdat het een financieringsvorm betreft, is er in het maandelijkse leasebedrag naast de aflossing ook een bedrag voor de rente opgenomen.

 

 

We staan voor je klaar. Altijd. Vraag ons maar.
* Deze velden zijn verplicht